Kevätkokouksessa 15.3.2017 esiteltiin aurinkosähköä ja maalämpöä!

Ylläpitäjä
no comments

Yhdistyksen kevätkokous pidettiin 15.3.2017 Vanhustentalon kerhotiloissa.

Paikalla oli paikalla parisenkymmentä yhdistyksen jäsentä.
Kokouksessa esitetiin jäsenistölle viime vuoden toimintakertomus, kirjanpito ja annettiin vastuuvapaus edelliselle hallitukselle.
Viime vuoden toimintakertomuksen yhteydessä näytettiin videoesitys vuoden 2016 Uudenkoiviston Kyläjuhlasta.

Huom: tämän vuoden Kyläjuhla pidetään la 20.5.2017! Sen järjestelyt ovat parhaillaan käynnissä, mutta jo nyt voimme luvata, että  esiintymislavalla on tarjolla hienoa iskelmämusiikkia sekä varttuneemmille että nuoremmille, paikallisten yhdistysten esittelyjä,  ravintolaruokaa, makkaraa ja kahvia. 

Kokouksessa oli esillä ajankohtaista energia-asiaa: esiteltiin Uudenkoiviston alueella vastikään toteutettuja aurinkosähköpaneeli- ja maalämpöasennuksia  havainnollisesti videoiden avulla.
Monen Uudenkoiviston öljylämmittäjän on syytä harkita siirtymistä maalämpöön, niin helpolta vaikutti järjestelmän asennus ja toimivuus, myös takaisinmaksuaika on nopea.
Myös ne Uudenkoiviston kiinteistönomistajat, joiden katonlape on sopivasti etelään, voivat harkita ilmaisen aurinkosähkön hyödyntämistä, myös tämä energiamuoto on osoittautunut vaivattomaksi asentaa.

Osa yhdistyksen nykyisestä hallitutuksesta: äärimmäisenä oikealla Minna Vitikainen (jäsensihteeri ja rahastonhoitaja), taustalla Into Junnila (nojatuolissa), Tapio Hirvijärvi, Matti Karttunen, Miia Arbelius (sihteeri), Ismo Suojanen (varapj.), Timo Korpela (pj.) ja Riitta Eskelinen. Kuvasta puuttuu Aarno Hakamäki (tiedottaja) ja Aimo Öhman.     

Petri Ranne porilaisesta Geolämpö Oy:stä kertoi maalämpöasennuksesta. Taustalla yhdistyksen jäsenistöä.

Jäseniä kuuntelemassa esityksiä tarkkaavaisena. Johtokunnan jäsen Aimo Öhman, toinen oikealla. Keskellä yhdistyksen edellinen pj. Jukka Säilä.

Esimerkki Uudellekoivistolle asennetun aurinkosähköpaneelijärjestelmän toisesta paneelikentästä. Katonlape on sopivasti etelään. Kaikkiaan 20 paneelia asennettiin v. 2016 maaliskuussa. Järjestelmä tuottaa kolmivaihevirtaa tasaisesti joka vaiheelle. 5 kW järjestelmän vuosituotto n. 4500 kWh.

Maalämpökaivon porausta Hiekkakadun varressa joulukuussa 2016. Projekti eteni nopeasti. Öljylämmityksestä siirryttiin maalämpöön jo vuoden 2017 alusta alkaen.

Yhdistyksen puheenjohtaja Timo Korpela palauttaa taulut paikoilleen leppoisasti sujuneen kokouksen ja mielenkiintoisten esitysten jälkeen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Categories:

About Ylläpitäjä